Bønnegryde med chili og chokolade

stærk vegetarret på 25 minutter!

Tid: 25 minutter.
Antal personer: 2

Bønnegryde:
• 1 løg
• 1 fed hvidløg
• ½ rød chili
• 1 spsk olivenolie
• 1 tsk stødt spidskommen
• ½ tsk stødt kanel
• ¼ tsk stødt chili
• 1 dåse hakkede tomater
• 2 dl vand
• 1 dåse bønnemiks (blandede
kogte kidneybønner og hvide
og brune bønner)
• 250 g friske grønne bønner
• 5 g mørk chokolade (70 %
kakao)
• 1 tsk rørsukker
• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
• godt brød

Sådan gør du:
1.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Varm en gryde op med olie ved middel varme, og steg løg, hvidløg og chili heri, uden at det tager farve. Tilsæt spidskommen, kanel og stødt chili, og steg videre i 1 minut.
2. Hæld de hakkede tomater og vand i gryden, og lad retten koge i 10 minutter.
3. Hæld væden fra dåsebønnerne, og skyl dem i en sigte. Nip de grønne bønner i begge ender, og skær dem i mindre stykker.
4. Kom både dåsebønner og grønne bønner i gryden, og kog videre i 5 minutter. Tilsæt den mørke chokolade, og lad den smelte.
5. Smag retten til med rørsukker, salt og peber. Varm den godt igennem, og server med godt brød til.

Tips: Mørk chokolade bruges ofte i det mexicanske køkken til at smage saucer og gryderetter til med. Chokoladen tilfører en let bitterhed og runder smagen af. Der skal kun bruges en ganske lille smule chokolade, ellers bliver smagen for dominerende.


Prøv også:

Gulerodssuppe med ingefær og tortellinispyd

Røde ris med bønner, mynte og parmesan

Pasta med frisk tomat

Gulerodssuppe med ingefær
og tortellinispyd


Røde ris med bønner,
mynte og parmesan


Pasta med friske
tomater