Salade nicoise

Som en lidt anderledes anretning kan du sætte tilbehøret frem på bordet, så gæsterne selv kan dosere oliven, kapers m.v. efter smag.

Tid: 20 minutter
Antal personer: 6

• 4 hjertesalathoveder
• 300 g grønne bønner
• 1 bundt grønne asparges
• 12 vagtelæg
• 6 (flaske)tomater
• 12 store, kogte rejer (pillede)
• 600 g frisk tun

Tilbehør:
• 200 g sorte oliven
• 100 g kapers
• olivenolie
• balsamico-eddike
• salt og friskkværnet peber
• 200 g grissinier (italienske brødstænger)

1. Skær bunden af hjertesalaten, skyl bladene grundigt, og læg dem på et viskestykke.

2. Nip bønnerne. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne. Hæld kogende vand over bønner og asparges i en skål, og lad dem ligge i 30 sekunder. Skyl dem i koldt vand.

3. Kog vagtelæggene i 5 minutter. Pil dem, og halver dem på langs. Skær tomaterne i halve.

4. Anret salat, bønner og asparges på 6 tallerkener. Top med vagtelæg, tomater og rejer.

5. Tilbehør: Sæt oliven, kapers, olivenolie, balsamico, salt, peber og grissinier frem på bordet, så gæsterne selv kan forsyne sig.

6. Skær tunen i tykke stave, og steg dem let på en (grill)pande i ca. 1 minut på hver side. Tunen må gerne være lyserød indeni. Anret tunen på tallerkenerne, og server straks.

Se også:
Videoguide: Lær at hakke som den bedste kok!
Eksotisk salat med tigerrejer
Salat med hyben og gratineret gedeost