Lagkage med jordbærmousse og hvid chokolademousse

En imponerende dessertkage, som smelter på tungen.

Imponér dine gæster med denne lækre lagkage med to slags mousse. Den tager lidt tid at lave, men den er al besværet værd!

Lær at lave jordbærlagkage trin for trin

Tid: 35 minutter
Frysetid: 1 time (hvid chokolademousse) + mindst 4 timer (den færdige kage)
Antal personer: 8-10

• 1 færdigkøbt lagkagebund
• Springform (24 cm i diameter)

Hvid chokolademousse:
• 150 g hvid chokolade
• ½ spsk. smør
• 2 pasteuriserede æggeblommer
• 2½ dl piskefløde

Jordbærmousse:
• 300 g jordbær (fra frost, optøede)
• 4 blade husblas
• ¾ dl vand
• 1 dl sukker
• 2½ dl piskefløde

Pynt:
• Friske bær efter eget valg
• Frisk mynte

Prøv også: Rabarberkage med karamel

1. Skær lagkagebunden til, så den er ½ cm mindre end springformens bund (moussen skal kunne løbe ned ad siderne). Læg lagkagebunden i formen.

2. Hvid chokolademousse: Smelt chokolade og smør i en lille gryde over vandbad. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i 1 ad gangen.

3. Pisk fløden til skum. Vend først lidt af flødeskummet i den smeltede chokolade, herefter resten.

4. Fordel chokolademoussen over lagkagebunden i formen. Sæt formen i fryseren i ca. 1 time, til moussen er stivnet.

5. Jordbærmousse: Blend bærrene i en blender/ foodprocessor. Læg husblassen i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 5 minutter.

6. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage i en gryde, og tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i sukkerlagen. Lad husblasblandingen køle lidt af, og rør den derefter i jordbærpureen.

7. Pisk fløden til let skum, og vend den hurtigt i den afkølede jordbærpuré.

8. Fordel jordbærmoussen over den hvide chokolademousse. Dæk kagen til med husholdningsfilm, og frys den i mindst 4 timer.

9. Servering: Tag kagen ud af fryseren, ½ time før servering. Pynt med bær og mynte.

Se også:
Cheesecake på marengsbund med sommerbær