Pavlova med marcipan og jordbær

Den perfekte marengsbund til pavlova er sprød udenpå og blød og sej indeni.

Pavlova er en kage, som består af en marengsbund fyldt med creme eller fløde og pyntet med frisk frugt eller bær. Kagen stammer fra Australien og New Zealand, hvor den blev opfundet i anledning af den verdensberømte russiske danser Anna Pavlovas besøg.

Prøv også: Marcipankage med lys chokolademousse

Tid: 30 minutter. Bagetid: 30-40 minutter + afkøling.
Antal personer: 6

• 500-600 g jordbær
Marengsbund:
• 3 æggehvider
• ½ tsk eddike
• 150 g flormelis
• 100 g marcipan
Vaniljecreme:
• 2½ dl piskefløde
• 1½ dl cremefraiche 38 %
• 1 vaniljestang
• 4 spsk flormelis
• ½ appelsin, usprøjtet

Prøv også: Jordbærflødeis med citron

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 150°.
2. Marengsbund: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk videre, indtil skummet er helt stift. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i dejen.
3. Læg bagepapir på en bageplade. Tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter, og fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen.
4. Bag marengsbunden 30-40 minutter i ovnen. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden køle helt af, mens den stadig står i ovnen. Marengsbunden skal være helt kold, inden den fyldes med creme og jordbær.
5. Vaniljecreme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og flormelis i cremen. Riv skallen af appelsinen fint, og vend det i cremen. Fordel cremen oven på marengsbunden.
6. Skyl jordbærrene, og tør dem i et viskestykke. Fjern de grønne stilke, og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene oven på vaniljecremen, og drys evt. med lidt ekstra sukker.

Tips: I stedet for jordbær kan du bruge fx hindbær, brombær, stikkelsbær eller blåbær.

Prøv også:


Kræmmerhuse
med rabarbercreme

Lagkagefad
fra Ib Laursen


Rabarbertærte
med marengslåg