Pavlova med marcipan og jordbær

Prøv en opskrift på en fristende sommerlig dessert med jordbær på marengsbund med marcipan i. Vi giver dig opskriften på den perfekte pavlova!

Pavlova er en kage, som består af en marengsbund fyldt med creme eller fløde og pyntet med frisk frugt eller bær. Kunsten består i at få marengsbunden til at være sprød udenpå, men sej indeni. I opskriften her består fyldet af søde jordbær!

Prøv også: Marcipankage med lys chokolademousse

Pavlova med marcipan og jordbær

Tid: 30 minutter. Bagetid: 30-40 minutter + afkøling. Antal personer: 6

Sådan laver du pavlova med marcipan og jordbær:

  • 500-600 g jordbær

Marengsbund:

  • 3 æggehvider
  • ½ tsk eddike
  • 150 g flormelis
  • 100 g marcipan

Vaniljecreme:

  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk flormelis
  • ½ appelsin, usprøjtet

Prøv også: Jordbærflødeis med citron

Sådan laver du pavlova med marcipan og jordbær:

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Marengsbund: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk videre, indtil skummet er helt stift. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i dejen.
  3. Læg bagepapir på en bageplade. Tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter, og fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen.
  4. Bag marengsbunden 30-40 minutter i ovnen. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden køle helt af, mens den stadig står i ovnen. Marengsbunden skal være helt kold, inden den fyldes med creme og jordbær.
  5. Vaniljecreme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og flormelis i cremen. Riv skallen af appelsinen fint, og vend det i cremen. Fordel cremen oven på marengsbunden.
  6. Skyl jordbærrene, og tør dem i et viskestykke. Fjern de grønne stilke, og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene oven på vaniljecremen, og drys evt. med lidt ekstra sukker.

Tips: I stedet for jordbær kan du bruge fx hindbær, brombær, stikkelsbær eller blåbær.

Tegn abonnement på Magasinet Mad! lige her