Kræmmerhuse med rabarbercreme

Søde små kræmmerhuse

Tid: 60 minutter. Antal: 20-24 stk.
Sprøde, søde kræmmerhuse er en gammel dansk dessertklassiker, som er sjov at lave selv. Vent med at fylde dem med creme, til lige før de skal serveres, ellers bliver de bløde.

Dej:
• 1 æg
• 1 dl sukker (90 g)
• 1 dl hvedemel (60 g)
• 2-2½ spsk vand
• 25 g smeltet smør til bagepapiret
Rabarbercreme:
• 300 g rabarber
• 1 dl sukker
• ½ dl vand
• 2 kanelstænger
• 2½ dl piskefløde
Pynt:
• jordbær- eller hindbærmarmelade
• evt. en håndfuld friske jordbær

Sådan gør du:
1. Varm ovnen op til 200°. Pisk æg og sukker skummende med en elpisker. Rør melet i med en røreske. Tilsæt vandet, og rør, til dejen er jævn. Pensl et ganske tyndt lag smeltet smør på et stykke bagepapir.
2. Bag ikke mere end 2-3 kræmmerhuse ad gangen. Brug evt. 2 bageplader, så kan du have 2 hold kager i gang på skift. For at lave 1 kræmmerhus skal du smøre ca. 1 spsk dej ud i en cirkel på ca. 10 cm i diameter. Hvis dejen virker for tyk, kan du røre en smule mere vand i.
3. Bag dejcirklerne i ovnen, til de er lysebrune i kanten. Løsn dem med en paletkniv.
4. Form med det samme de runde kager til kræmmerhuse, mens de endnu er varme. Hvis de når at blive hårde, inden de er formet til kræmmerhuse, kan du sætte dem tilbage i ovnen et øjeblik - så vil de igen blive bløde nok til at forme.
5. Sæt kræmmerhusene i en flaskehals eller lignende, så de holder faconen. Lad dem køle af, og opbevar dem i lufttætte kagedåser, til de skal serveres.
6. Rabarbercreme: Rens rabarberne, og skær dem i små tern. Kog sukker og vand op i en gryde med kanelstængerne, og kom rabarberne i. Kog hurtigt op, og træk gryden væk fra blusset. Lad rabarberne trække i den varme gryde, til de er møre, men stadig har lidt bid. Lad dem køle helt af i køleskabet. Pisk fløden til skum, og vend de helt afkølede rabarber i flødeskummet.
7. Servering: Server kræmmerhusene i små glas eller i en skål fyldt med sukker, så de står uden at vælte. Fyld dem med rabarbercreme lige før servering, og pynt med marmelade og evt. jordbær skåret i mindre stykker.

Tips: Portionen kan give ca. 24 kræmmerhuse. Regn dog med, at nogle af dem knækker, bliver for brune under bagningen eller får en skør facon. Rutinen kommer efter de første par plader, og dine kræmmerhuse bliver sikkert flottere og flottere.

Prøv også:


Cheesecake
med kiksebund
og hindbærcoulis

Sprøjtepose i silikone

Vaniljeis
med kaffesirup
og chokoladedrys