Flot dessertroulade

En stor roulade fyldt med masser af friske bær er en let og dejlig sommerdessert, som helt sikkert vil glæde dine gæster. Selvom dessertrouladen ser kunstfærdig ud, er opskriften meget nem at gå til. Se trin for trin, hvordan du laver en lækker roulade

Tid: 30 minutter
Hviletid: 2 timer på køl
Antal: 8 store skiver

Kagebund:
• 2 æg
• 75 g sukker
• 75 g hvedemel
• 25 g kartoffelmel
• ½ tsk. bagepulver
• 25 g smør
• 50 g mandelflager
• 1 spsk. sukker

Bærcreme:
• 2½ dl piskefløde
• 50 g sukker

GALLERI:
Klik dig ind i galleriet, og se, hvordan du ruller rouladen, trin for trin

• 150 g hindbær
• 150 g blåbær

Pynt:
• En håndfuld friske hindbær og blåbær

1. Kagebund: Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en anden skål. Smelt smørret i en kasserolle over svag varme. Vend forsigtigt melblandingen og det smeltede smør i æggemassen.

2. Smør dejen ud på et stykke bagepapir til en firkant på ca. 25 x 30 cm. Drys med mandelflager i et jævnt lag.

3. Bag kagebunden i ovnen i 8-10 minutter, til den er gyldenbrun på toppen.

4. Bærcreme: Pisk fløde og sukker til let flødeskum. Vend bærrene i flødeskummen.

5. Drys sukker på et nyt stykke bagepapir, som er lidt større end kagebunden. Vend den varme, nybagte kagebund over på det sukkerdryssede bagepapir med bunden opad. Lad kagebunden køle af i et par minutter. Træk derpå forsigtigt papiret af bunden.

6. Fordel bærcremen jævnt ud over kagebunden, som kun lige akkurat skal være kølet af. Når den endnu ikke er blevet helt kold, er den nemmere at rulle! Den må dog ikke være så varm, at flødeskummet smelter.

7. Rul straks bunden sammen som en roulade på den lange led. Det kan være lidt svært i starten, hvor kanten må bøjes ind over cremen. Hvis bunden knækker lidt, gør det ikke noget - det vil ikke kunne ses, når rouladen skæres i skiver.

8. Pak papiret stramt rundt om rouladen, og lad den hvile i køleskabet i ca. 2 timer.

Hindbærsauce

Tid: 10 minutter

• ½ dl vand
• 100 g sukker
• 200 g hindbær

1. Bring vand og sukker i kog i en kasserolle.

2. Læg hindbærrene i en blender. Hæld den varme sukkerlage i hindbærrene, mens blenderen kører. Blend, til hindbærsaucen er ensartet og blank.

3. Hæld hindbærsaucen gennem en sigte, så kernerne sigtes fra. Sæt hindbærsaucen i køleskabet, til den skal serveres sammen med dessertrouladen.