Shepherd's pie med hakket oksekød og mozzarella

Lun og mættende efterårsmad

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter.
Antal personer: 4
Shepherd's pie er en klassisk britisk ret, som oprindeligt laves med hakket lammekød. Her laver vi den i stedet med hakket oksekød og serverer en frisk salat til.

Kartoffelmos:
• 1 kg kartofler
• 1 æg
• 100 g revet mozzarellaost
• salt og friskkværnet peber
Kødsauce:
• 1 løg
• 3 gulerødder
• 2 stængler bladselleri
• 500 g hakket oksekød 3-7 %
• olie til stegning
• 1 dåse hakkede tomater
• 1 spsk koncentreret bouillon
(fra flaske)
• 2 spsk ketjap manis (sød soja)
• salt og friskkværnet peber
Tomatsalat med ananas:
• ½ bundt bredbladet persille
• 1 agurk
• 3 tomater
• 2 skalotteløg
• ? frisk ananas

Sådan gør du:
1. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
2. Kødsauce: Pil og hak løget. Skræl gulerødderne, og skær dem i bittesmå tern. Rens bladsellerien, og skær stænglerne i små tern. Tænd ovnen på 200°.
3. Steg løg og oksekød i lidt olie i en gryde, til kødet er brunt. Tilsæt gulerødder, bladselleri, tomater fra dåse, bouillon og ketjap manis, og lad saucen simre i 10 minutter. Smag den til med salt og peber.
4. Kartoffelmos, fortsat: Hæld vandet fra kartoflerne, når de er færdigkogte. Mos dem med en kartoffelmoser/elpisker. Rør æg og mozzarella i mosen. Krydr med salt og peber.
5. Hæld kødsaucen i et ovnfad, og fordel kartoffelmosen ovenpå som et tykt låg. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter.
6. Tomatsalat med ananas: Skyl og tør persillen. Halver agurken på langs, skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Pil løgene, og skær dem i meget tynde ringe. Skræl ananassen, og skær den i små tern. Bland det hele sammen i en skål, og server salaten som tilbehør til den varme pie.

Tips: Rør evt. en dressing sammen af 3 spsk olivenolie og 1 spsk citronsaft. Smag dressingen til med salt og peber, og dryp den over salaten lige inden servering.

Prøv også:


Bagt kartoffelmos
med bacon, porrer
og sprød brødskorpe

Tallerkenrække
fra Nordal


Oksekotelet
og grøntsagspakker
med gulerødder
og asparges