Kalvegryde med gulerødder og blomkål

Der er ikke noget som en varm og mættende gryderet på en råkold efterårsdag...

Med en gryderet er det nemt lige at opvarme en enkelt portion i mikroovnen eller i en kasserolle. Denne kalvegryde kan med fordel tilberedes dagen i forvejen og opbevares i køleskabet, det bliver smagen faktisk kun bedre af.

Prøv også: Kylling i fad med tomater

Tid: 30 minutter. Kogetid: 2 timer. Antal personer: 4

• 1 kg kalvetykkam
• 2-3 spsk olie til stegning, fx rapskimolie
• 3-4 gulerødder
• ½ blomkålshoved
• 2 løg
• 2-3 kviste timian
• 2 laurbærblad
• 8 dl grøntsagsbouillon
• 1 dåse flåede tomater
• salt og friskkværnet peber

Til servering:
• godt brød

Prøv også: Kødboller med fritter og hvidløgsmayo

1. Skær kødet i store tern på ca. 5 x 5 cm. Varm lidt olie op i en gryde, og brun kødet på alle sider lidt ad gangen. Tag kødet op, efterhånden som det er brunet, og læg det til side i en skål.

2. Skræl gulerødderne, og skær dem i store stykker. Rens blomkålen, og skær den i mindre buketter. Pil løgene, og skær dem i grove både.

3. Opvarm lidt mere olie i gryden. Svits løg, gulerødder og blomkål let sammen med timiankviste og laurbærblade. Tilsæt kød og grøntsagsbouillon.

4. Læg låg på gryden, og lad retten simre svagt i 2 timer, til kødet er mørt. Tilsæt flåede tomater, et kvarter før retten er færdig.

5. Smag gryderetten til med salt og peber, og server med godt brød.
Prøv også:




Bagt kartoffelmos
med bacon, porrer
og sprød brødskorpe

Tallerkenrække
fra Nordal




Oksekotelet
og grøntsagspakker
med gulerødder
og asparges