Kålruller med oksekød, feta og oliven

Nemme og lækre pakker, sprængfyldt med smag

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 4

I stedet for spidskål kan rullerne laves med hvidkål, kinakål eller savojkål. Oksekødet kan erstattes med hakket lammekød.

• 1 spidskål
• 16 sorte oliven uden sten
• 25 g soltørrede tomater
• ¼ bundt basilikum
• 1 citron, usprøjtet
• 150 g fetaost
• 400 g hakket oksekød 3-7 %
salt og friskkværnet peber
• 200 g cherrytomater
• 2 spsk olivenolie

Tilbehør:
• kogte ris
• cremefraiche 18 %


1. Tænd ovnen på 190º.
2. Pluk så store blade af spidskålen som muligt. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt lidt salt, og læg kålbladene i gryden i ca. 3 minutter, til de er lige akkurat møre.
3. Hak oliven og soltørrede tomater groft, og skær basilikum i strimler. Riv citronskallen fint, og bræk fetaosten i små stykker.
4. Rør oksekødet sammen med oliven, soltørrede tomater, basilikum, citronskal og feta, og krydr med salt og peber.
5. Læg 2 kålblade oven på hinanden. Fordel fyldet på midten af alle kålbladene, fold bladene stramt sammen omkring fyldet, og læg kålrullerne i et ildfast fad med lukningen nedad, så de ikke åbner sig.
6. Halver cherrytomaterne, og fordel dem over kålrullerne. Dryp med olivenolie, og steg kålrullerne i ovnen i ca. 30 minutter.
7. Server kålrullerne med kogte ris og cremefraiche.






Prøv også:

Shepherd's pie
med hakket oksekød
og mozzarella

Dåse
Design:
Martin Wiscombe


Oksekotelet
og grøntsagspakker
med gulerødder
og asparges