Grillrub - 4 typer tør grillmarinade til kylling, laks, oksekød m.m.

Grillmarinade kan nemt laves uden fedtstof. Det hedder grillrub og kan bruges til både oksekød, kylling, laks og andet fisk.

En grillrub er en tør grillmarinade til kødet, som består af blandede krydderier. Det eneste, du behøver for at lave din egen grillrub, er en kraftig morter og en håndfuld gode, aromatiske krydderier.

Fremgangsmåden er den samme for alle fire grillrubs: Knus krydderierne i en morter, gnid kødet med rubben, og steg det på den varme grill.

Brød til? Lav et flettet spinatbrød med grahamsmel

1. Frisk thairub
God til: Fisk, laks, kylling, kyllingespyd og svinekød
• 2 spsk tørret eller stødt ingefær
• 1 spsk tørret citrongræs
• 1 tsk tørret basilikum
• 1 tsk chiliflager
• 1 tsk fintrevet limeskal

2. Aromatisk middelhavsrub
God til: Oksekød, kalv, lam og kylling
• 1 spsk tørret basilikum
• 1 spsk tørret oregano
• ½ spsk tørret merian
• ½ spsk tørret rosmarin
• 1 tsk tørrede hvidløgsflager

3. Delikat karryrub
God til: Fisk, laks, kylling, kyllingespyd og svinekød
• 1 spsk hel koriander
• 1 spsk spidskommenfrø
• 2 tsk hele, sorte peberkorn
• 2 tsk gurkemeje
• 1 tsk gule sennepsfrø
• 1 tsk tørret eller stødt ingefær

4. Stærk barbecuerub
God til: Oksekød, lam, koteletter og svinekød
• 2 spsk stødt paprika
• 1 spsk chiliflager
• 1 tsk hele, sorte peberkorn
• 1 tsk hel koriander
• 1 tsk gule sennepskorn
• 1 tsk tørret oregano

Tip: Alle fire rubs kan sagtens laves på forhånd. Opbevar dem i en lufttæt beholder et mørkt, tørt og køligt sted. Det er fordelen ved grillrubs frem for grillmarinade med olie i, der skal opbevares på køl.

VIL DU HAVE SALAT TIL KØDET?
4 forslag til en nem salat til dit grillede kød:
Middelhavssalat med hvidløgsdressing og salatmandler
Sommersalat med melon og myntedressing
Kartoffelsalat med bønner og sennepsdressing
Taboulet med friske krydderurter