Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater

Lad dig inspirere af det kulinariske Grækenland, og giv det klassiske farsbrød et ekstra pift.

Middelhavsmad får tænderne til at løbe i vand, og dette fyldige, græske farsbrød er ingen undtagelse. Hvidløg og rosmarin krydrer kødet, mens feta og soltørrede tomater giver masser af smag.

Prøv også: Kødboller med fritter og hvidløgsmayo

Tid:
60 minutter.
Ovntid: 55 minutter.
Antal personer: 4

Fars:
• ½ dl rasp
• 2 dl mælk
• 2-3 spsk løg
• 1 fed hvidløg
• 500 g hakket lamme- eller oksekød
• 2 tsk rosmarin
• 1 æg
• 1½ tsk salt og lidt friskkværnet peber

Tilbehør:
• 700 g kartofler
• salt
• 1 squash
• 2 store rødløg
• 2 spsk olivenolie
• 1 tsk sojasauce
• 2 tsk rosmarin
• 150-200 g feta
• 1½ dl soltørrede tomater i olie
• 2 citroner

Prøv også: Bagte kartofler med chili con carne

Sådan gør du:
1. Bland rasp og mælk, og lad blandingen trække i ca. 10 minutter.
2. Pil og riv løget. Pres hvidløget. Kom alle de listede ingredienser i raspblandingen, og ælt det hele godt sammen. Lad gerne farsen hvile 15 minutter i køleskab.
3. Tænd ovnen på 250°. Form farsen som et brød, og læg den i et rummeligt, smurt ovnfast fad, der også kan rumme kartofl erne og grøntsagerne.
4. Tilbehør: Skræl kartofl erne, og skær dem i tynde skiver. Fordel dem omkring farsbrødet, og drys med salt. Sæt fadet i midten af ovnen, og lad fars og kartofl er stege i 15 minutter. Skru derefter ned til 175°.
5. Skyl squashen, og skær den i skiver. Pil løget, og skær det i både. Bland squash og løg med olivenolie, soja og salt i en skål.
6. Tag fadet ud af ovnen, og fordel squash og løg over kartofl erne. Drys med rosmarin. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 35 minutter.
7. Smuldr fetaosten, og skær de soltørrede tomater i små stykker. Drys begge dele over retten, og giv farsbrødet yderligere 5 minutter i ovnen. Server med citron skåret i både.

Tips: Der er masser af mad i dette græske farsbrød, men en sprød grøn salat helt uden fyld er lækker til. Bland en dressing til salaten af 3 spsk olivenolie, ca. 1 spsk eddike, salt og friskkværnet peber.


Prøv også:

Græsk farsbrød med vintertzatziki og bulgur

Tomatbagt farsbrød med kartofler og grønne bønner

Frikadeller med rå rodfrugter

Græsk farsbrød med Tzatziki

Tomatbagt farsbrød med kartofler

Krydrede frikadeller med råkost og sesamfrø