Kartoffel-squash-suppe

Til denne suppe passer serranoskinke og rugbrødscroutoner særdeles godt

Tid: 35 minutter.
Antal personer: 2

Kartoffel-squash-suppe:
• 2 store bagekartofler
• ½ squash (grøn eller gul)
• 1 porre
• ca. ½ l grøntsagsbouillon
• 1 håndfuld frisk basilikum
• 1dl (skummet)mælk
• salt og friskkværnet peber

Rugbrødscroutoner:
• 4-6 skiver serranoskinke
• 4 skiver daggammelt rugbrød

1. Kartoffel-squash-suppe: Skræl kartoflerne, skyl squashen, og rens porren. Skær kartofler og squash i grove tern, og skær porren i 1 cm tykke skiver. Læg de snittede grøntsager i en gryde, dæk dem med grøntsagsbouillon, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre.

2. Tag gryden fra varmen, og tilsæt basilikum (gem lidt til pynt). Blend suppen, gerne med en stavblender direkte i gryden.

3. Sæt gryden tilbage over varmen, og tilsæt mælk. Lad suppen småkoge i 5-7 minutter. Smag til med salt og peber.

4. Rugbrødscroutoner: Tænd ovnen på 200°. Læg serranoskiverne på den ene halvdel af en bageplade beklædt med bagepapir. Skær rugbrødet i små tern, og fordel dem på resten af bagepladen. Bag skinke og rugbrød i ovnen i ca. 10 minutter, til alt er sprødt.

5. Server suppen rygende varm med sprødstegt serranoskinke og rugbrødscroutoner, og pynt med basilikum.

Tips: Giv rugbrødscroutonerne mere smag ved at vende dem med lidt olivenolie og drysse dem med krydderier efter eget valg, inden de ristes i ovnen. Croutonerne kan laves god tid i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder.

Se også:
Parmasanbrød
Karrysuppe med rejer
Blomkålssuppe med asparges
Kartoffelsuppe med kål og bacon