Pasta med rucola og mild ostesauce (og gorgonzola)

Nem og lækker pasta med smagsoplevelser fra Italien

Tid: 30 minutter. Antal personer: 4

Pasta med en blød og cremet ostesauce
glider nemt ned hos alle børn, men hvad
med de voksne? De skal da forkæles
med en god gorgonzola, som giver
pastaretten mere smag og karakter.

• 400 g pastarør
• 100 g rucola
• olivenolie

Mild ostesauce:
• 1 skalotteløg
• 1 spsk smør
• ½ dl hvidvinseddike
• 2½ dl piskefl øde
• 30 g friskrevet parmesanost
• 1 tsk ribsgelé
• salt og friskkværnet peber

Tilbehør (valgfrit):
• 100 g gorgonzola

1. Mild ostesauce: Pil skalotteløget, og hak det fi nt. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene ved middel varme, til de er klare. Hæld vineddike over, og lad det koge ind, til der næsten ikke er mere væde. Tilsæt fl øden, og skru ned for varmen. Lad saucen småkoge for svag varme, til den får en cremet konsistens

2. Rør parmesanost og ribsgelé i ostesaucen. Smag til med salt og peber.

3. Kog pastaen efter pakkens anvisning.

4. Skyl og tør rucolaen. Vend den kogte, afdryppede pasta sammen med rucolaen, og dryp med lidt olivenolie.

5. Anret pastaen i en stor skål, hæld ostesaucen over, og vend godt rundt.

Ekstra pift til de voksne: Smuldr lidt gorgonzola ud over din portion.


Prøv også:

Pizza med
champignoner,
bacon og mozzarella

Dåse
Design:
Martin Wiscombe

Stegte pastakager
med
tomatdip