Pandekagepizza med skinke og ananas

Hjemmelavet klassiker

Tid: 20 minutter. Ovntid: 25 minutter.
Antal personer: 4
Her kommer børnenes nye favorit - en kæmpe ovnpandekage med pizzafyld! Den er enkel og hurtig at lave, og fyldet kan varieres i det uendelige.

Pandekagedej:
• 3 æg
• 4 dl mælk
• 2½ dl hvedemel
• 1 dl grahamsmel
• salt og friskkværnet peber
• lidt olie til bradepanden
Fyld:
• 4 tomater
• 1 bundt forårsløg
• 1 potte frisk basilikum
• 1 tsk tørret oregano
• salt og friskkværnet peber
• 6 skiver lufttørret skinke
• ? frisk ananas
• 100 g revet mozzarellaost

Sådan gør du:
1. Pandekage: Tænd ovnen på 250°. Smør en stor bradepande med olie.
2. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med halvdelen af mælken. Bland hvedemel og grahamsmel, og rør det i æggeblandingen. Hæld resten af mælken i, og rør, til dejen er glat. Krydr dejen med salt og peber.
3. Hæld dejen i bradepanden, så den fordeler sig i et jævnt lag. Bag pandekagen i ovnen i ca. 15 minutter.
4. Fyld: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Rens forårsløgene, og snit dem fint. Bland tomater, forårsløg og plukket basilikum og oregano. Krydr med salt og peber. Riv skinken i mindre stykker. Skræl ananassen, og skær den i små stykker.
5. Tag pandekagen ud af ovnen, og fordel tomatblandingen oven på den i et jævnt lag. Drys mozzarellaost over, og top med skinke og ananas.
6. Sæt pandekagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 10 minutter. Server den, mens den stadig er rygende varm.

Tips: Fyldet er nemt at variere. Prøv fx en vegetarisk version med marinerede artiskokker og oliven, eller prøv med champignoner, løg og peberfrugt.

Prøv også:


Pizza med
champignoner,
bacon og mozzarella

Lyseblå skål
fra PIP collection


Kartoffelpizza
med blå ost
og revet ost