Stegt kylling og aspargessalat med ærter og feta

Hold sommerminderne i live lidt endnu

Tid: 50 minutter. Antal personer: 4
Denne opskrift vil uden tvivl bringe tankerne tilbage til sommerens lys og varme. Det kan lyse lidt op på det begyndende efterår.

• 4 kyllingebryster med vinger
• 4 spsk olivenolie
• saft fra 1 citron
• salt og friskkværnet peber
Aspargessalat:
• 2 bundter grønne asparges
• 500 g friske grønne ærter med bælg
• 1 løg
• 100 g fetaost
Sennepsdressing:
• 1 spsk grov sennep
• 2 spsk hvid balsamicoeddike
• 1 spsk honning
• 8 spsk olivenolie
• salt og friskkværnet peber
• 1 bundt ramsløg (kan udelades)

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200°.
2. Pensl kyllingebrysterne med olivenolie, og dryp med citronsaft. Krydr dem med salt og peber. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt. Når du prikker i kyllingekødet med en gaffel, skal den saft, som pibler ud, være klar og gennemsigtig, ikke rød.
3. Aspargessalat: Knæk de nederste, træede ender af aspargeserne. Læg aspargeserne i en gryde med kogende vand, og kog dem 3-4 minutter. Hæld dem i et dørslag, og overhæld dem med koldt vand.
4. Bælg ærterne. Pil løget, og skær det i tern. Anret aspargeserne på et fad, og drys ærter og løg over. Smuldr fetaosten over salaten.
5. Sennepsdressing: Rør sennep, balsamico og honning sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens du hele tiden rører rundt. Smag til med salt og peber, og fordel dressingen over salaten lige før servering. Drys evt. hakket ramsløg over salaten, og server den som tilbehør til de stegte kyllingebryster.

Tips: Ramsløg er en løgplante, der vokser i skoven. Den spirer tidligt i foråret og blomstrer i maj og juni. Blomsterne ligner hvide stjerner. Bladene dufter og smager svagt af hvidløg.

Prøv også:


Kyllingebryst
a la saltimbocca


Opvaskebørster
fra Rice


Kalkun i baconsvøb
med salvie
og rodfrugtsalat