Hjemmelavede tarteletter

Lav selv tarteletterne fra bunden

Filodejstarteletter med rejesauce
Tid
: 40 minutter. Ovntid, tarteletter: 10 minutter. Antal: 12 stk.

Filodejstarteletter:
• 4 ark fi lodej (fra supermarkedets frysedisk)
• 50 g smør
Rejesauce:
• 2 porrer
• 300 g broccoli
• 5 dl mælk
• 2 spsk majsstivelse
• 300 g rejer
• ½ tsk fi ntrevet skal fra 1 citron, usprøjtet
• salt og friskkværnet peber

Du skal også bruge:
• 12 muffi nforme af silikone (eller små engangsaluforme)
• 2 håndfulde bredbladet persille eller kørvel til pynt

1. Tænd ovnen på 175°. Fold forsigtigt filodejen ud. Tag 1 ark filodej frem ad gangen. Læg de stykker, du ikke bruger, under et fugtigt, rent viskestykke. Dejen knækker hurtigt, når den tørrer, så man skal arbejde lidt hurtigt med den, når den ikke er dækket af det fugtige viskestykke.
2. Skær fi lodejarket i 6 ens stykker.
3. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme. Pensl 1 stykke dej med et tyndt lag smør med en bagepensel.
3. Læg et andet stykke dej oven på det første stykke, så det ligger lidt på skrå, og pensl også det øverste stykke dej med smør.
4. Læg forsigtigt de 2 penslede stykker filodej i en muffi nform, og tryk godt ned i bunden og i siderne, så kanterne ikke falder ind mod midten, når de bages. Fortsæt på samme måde med resten af filodejen, så du til sidst har fyldt i alt 12 muffinforme.
5. Sæt muffinformene på en bageplade i ovnen i ca. 10 minutter, til filodejstarteletterne er lysebrune og sprøde.
6. Rejesauce: Rens porrerne, og skær dem i skiver. Rens broccolien, og skær den i små buketter. Damp porrer og broccoli i en gryde med lidt vand i bunden i ca. 4 minutter, og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Pisk mælk og majsstivelse sammen i en gryde, og lad blandingen koge op under omrøring. Tilsæt porrer, broccoli og rejer, og bring forsigtigt saucen i kog. Smag til med citronskal, salt og peber.
7. Servering: Tag forsigtigt filodejstarteletterne ud af formene, og lun dem i ovnen ved 100° (medmindre de er helt friskbagte). Stil dem på et fad, og fordel rejesaucen i dem. Pynt med plukket persille eller kørvel.

Tips: Kom først rejesaucen i tarteletterne lige inden servering, ellers mister de sprødheden.Prøv også:


Stegt kylling
og asparges
med ærter og feta


Hvide kertelys


Kalkun i baconsvøb
med salvie
og rodfrugtsalat