Spinatburger med råstegte kartofler

En burger kan sagtens være sund. Her er det hvide brød udskiftet med spinat, mayonnaisen er erstattet med avocadomos, og pomfritterne har aldrig set en frituregryde.

Tid: 40 minutter
Antal personer: 4

• 1 kg bagekartofler
• lidt olivenolie
• salt og friskkværnet peber
• 500 g hakket oksekød
• 500 g babyspinat
• 2 tsk. sambal oelek (chilipasta)

Avocadomos:
• 2 avocadoer
• 3 spsk. cremefraiche 9 %
• saften af 1 lime
• salt og friskkværnet peber

1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær hver kartoffel ud i ca. 12 både, som vendes med lidt olivenolie, salt og peber. Steg kartoffelbådene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og gyldne.

2. Form det hakkede oksekød til 4 store bøffer, som krydres med salt og peber. Steg bøfferne i lidt olie på en varm (grill)pande.

3. Skyl spinaten, og læg den i en gryde med 1 tsk. olivenolie, salt og peber. Lad det dampe i få minutter, til spinaten falder sammen. Tag spinaten op, og pres væden godt ud.

4. Avocadomos: Skær avocadoerne midt over, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud i en skål. Mos avocadokødet sammen med cremefraiche, saften fra 1 lime, salt og peber.

5. Anret spinaten i en cirkel som en burgerbund midt på tallerkenen. Læg hakkebøffen ovenpå, smør ca. ½ tsk. sambal oelek på hver bøf, og top med avocadomos. Server spinatburgeren med de råstegte kartofler.

Læs også:
Grillburger med ost og tacosauce
Sådan bliver din mad mere grøn