Skiveost anno 2012

Der er både den spændende Esrom-ost med rødkitkultur på skorpen samt Alter Mommark, søfolkenes favorit, blandt Arla og Klovborgs nye spændende skiveoste.

Riberhus Esrom i skiver
Esrom-osten har, efter sigende, sin oprindelse i 1200-1300-tallet hos munkene på Esrum Kloster i Nordsjælland.

Det særlige ved Riberhus® Esrom er rødkitkulturen, som smøres på ostens skorpe og giver osten den karakteristiske smag. Riberhus® Esrom er en helt unik dansk ost og har EU's Beskyttede Geografiske Betegnelse - BGB. Derfor må Esrom kun fremstilles i Danmark, af dansk mælk og på godkendte mejerier.

Rødkitten og modningstiden giver Riberhus® Esrom en helt speciel markant og aromatisk smag sammen med en dejlig blød konsistens. Nyd den på et godt stykke brød.
Riberhus Alter Mommark i skiver
Alter Mommark rammer stemningen fra den gamle danske havneby Mommark, hvor søens folk skulle have en kraftig og pikant ost til øllet, når de lå i havn.

Osten er en havarti/tilsiter-type, der lagres i hele 5 måneder for at opnå netop denne markant smag. En særdeles markant smagsoplevelse. En ost for rigtige søfolk, men også os "landkrabber", der bare godt vil have en markant smagsoplevelse. En smagfuld original dansk ost i praktisk genluksemballage.
Arla Klovborg Morgengry i skiver
Arla Klovborg® MorgenGry er den perfekte ost til morgenmaden. Danabel er en dansk version af den mere kendte Port Salut ost, som for første gang blev fremstillet for mere end 180 år siden af trappistmunkene på klostret Notre Dame du Port du Salut i Normandiet.

Osten er mild - dog med en anelse syrlighed. Den orange/gule overflade er karakteristisk for osten og kan naturligvis sagtens spises.
Arla Klovborg Havarti ost i skiver
Havarti er navnet på den danske gård, hvor Hanne Nielsen levede. Hun var en af de store pionere i udviklingen af ost. Osten er lavet efter inspiration fra originale principper fra slutningen af 19. århundrede og følger den originale opskrift. Havarti-osten er i dag blandt danskernes foretrukne milde ostetype.

Den nye havarti har mere smag, end du er vant til, og er mindre fed, end man kender den - men stadig mild, frisk og med en cremet blød konsistens, og så er den yderst børnevenlig, fordi den er mild og ikke "lugter".
Arla Klovborg® Havarti med rød peber i skiver
Arla Klovborg® Havarti med rød peber er krydret - dog ikke for markant - med en cremet og blød konsistens.
Arla Klovborg Sandwich ost i skiver
Arla Klovborg® Sandwich ost er en lækker ost til bl.a. sandwich. Den vil overraske med sin fine søde smag og mange anvendelsesmuligheder.

Osten er smagsmæssigt i familie med den hollandske Masdammner og den Schweiziske emmentaler. Den er fremstillet efter samme opskrift med en propionssyre, som definerer ostens søde eftersmag.

Osten har vundet stort indpas på bl.a. det tyske marked, hvor den halvfaste konsistens og den let sødlige smag er populær. Osten har en nøddeagtig let sødlig eftersmag uden at være for markant. Gør sig specielt godt i en sandwich og som pålæg til både store og de små.
Arla Klovborg Toast ost i skiver
Arla Klovborg® Toast er en fast mozzarella ost, som egner sig perfekt i varm mad. Ostetypen har sin oprindelse fra Salernoprovinsen i SydItalien. Denne variant er lavet af komælk og med en mere fast konsistens, ellers helt samme produktionsmetode som den oprindelige bløde mozzarella.

Arla Klovborg® toast ost har en fortrinlig smeltevne og en frisk mild smag ... så vogt jer for efterligninger - Arla Klovborg® Toast er den rigtige toastost.


Læs mere om Arlas oste