Spansk tortilla

Tortilla er en slags kartoffelpandekage med æg. Den er let at lave og ligger ikke så tungt i maven.

Tid: 20 minutter.
Ovntid: 20 minutter.
Antal personer: 2

Spansk tortilla:
• 2 bagekartofler
• 1 løg
• 1 spsk olivenolie
• 1 rød peberfrugt
• 6 æg
• 150 g chorizopølse

Bagte tomater:
• 250 g cherrytomater
• salt og friskkværnet peber
• ½ tsk sukker
• ½ glas grønne oliven

Pynt:
• brøndkarse

1. Tænd ovnen på 175°.

2. Tortilla: Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil løget, og skær det i små tern. Steg kartofler og løg i olivenolie på en pande i ca. 10 minutter.

3. Skær peberfrugten i tern, og lad dem stege med på panden de sidste par minutter.

4. Fordel de stegte grøntsager i et ildfast fad (ca. 20 x 25 cm), og krydr med salt og peber. Pisk æggene sammen, og hæld dem over grøntsagerne.

5. Bagte tomater: Læg cherrytomaterne i et andet ovnfad, og prik dem med en gaffel. Drys lidt salt, peber og sukker over dem.

6. Sæt begge fade i ovnen samtidig, og lad dem bage i 20 minutter, til æggemassen i tortillaen er stivnet.

7. Skær chorizopølsen i tykke skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Lad skiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle.

8. Tag fadene ud af ovnen. Bland forsigtigt de bagte tomater med oliven, og server dem til tortillaen sammen med sprødstegt chorizo og masser af brøndkarse.

Tips: Server gerne lidt ketchup eller sød chilisauce til tortillaen.