Lakseroulade med dildcreme

Du kan lave denne forret i god tid og tage den ud af fryseren, når den skal bruges.

En lakseroulade er en klassisk forret i det danske køkken. Og det er der en grund til, for det smager skønt!

Servér lakserouladen med spæde salatblade, eller lav en mere fyldig salat med perlespelt og æble, som giver friskhed til laksen.

Prøv også: Varmrøget laks med agurk i ravigottecreme

Tid: 30 minutter.
Anretning: 15 minutter
Frysetid: Mindst 2 timer, evt. flere dage
Antal personer: 6

• 400 g røget laks i skiver
• Bagepapir eller madpapir
• Evt. alufolie

Dildcreme:
• 2½ dl cremefraiche 38 %
• Skal og saft af 1 citron, usprøjtet
• ¼ tsk. salt samt friskkværnet peber
• ½ bundt dild

Til anretning:
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. friskpresset citronsaft
• 100 g spæde salatblade
• Salt og friskkværnet peber
• ½ bundt dild
• 1 lille glas lakserogn
• Godt brød eller flute

1. Dildcreme: Bland cremefraiche, fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, salt og peber sammen i en røreskål. Pisk cremefraicheblandingen til skum med en elpisker, til det ligner flødeskum. Vend hakket dild i, og stil det i køleskabet
 

Lakseroulade med dildcreme Lakseroulade med dildcreme
Trin 1: Læg halvdelen af
lakseskiverne på papiret i en
firkant på ca. 25 x 15 cm.
Skiverne skal lappe lidt ind
over hinanden
Trin 2: Smør dildcreme i et jævnt
lag oven på lakseskiverne

2. Læg et stykke bagepapir eller smørrebrødspapir i ca. 30 cm's længde på køkkenbordet. Læg halvdelen af lakseskiverne ved siden af hinanden på papiret i en firkant på ca. 25 x 15 cm. Skiverne skal lappe et lille stykke ind over hinanden

3. Smør halvdelen af dildcremen i et jævnt lag oven på laksefirkanten

4. Rul laksefirkanten sammen som en roulade fra den lange side - brug en bordkniv til at bøje den yderste kant af laksen ind over dildcremen i starten. Fortsæt med at rulle rouladen sammen ved at hive i papiret foroven. Fold papiret om lakserouladen, og rul den evt. yderligere ind i et stykke alufolie, så den holder bedre på formen
 

Prøv også: Asparges med røget laks og sprøde croutoner
 

5. Lav endnu en lakseroulade på samme måde af den resterende laks og dildcreme

6. Læg lakserouladerne i fryseren i mindst 2 timer, til de er faste nok til at skære

7. Anretning: Skær lakserouladerne i 1 cm tykke skiver med en skarp kniv. Anret skiverne med det samme taglagt i midten af 6 tallerkener

8. Bland olie og citronsaft, og vend det i salaten sammen med salt og peber. Fordel salaten oven på lakserouladeskiverne, og pynt med plukket dild og lakserogn. Server med brød eller flute.
 

Lakseroulade med dildcreme
Trin 3: Rul laks og dildcreme
sammen som en roulade.
Brug en bordkniv til at bøje
den yderste kant ind over
dildcremen i starten

Lakseroulade med dildcreme
Trin 4: Fortsæt med at rulle
rouladen sammen
ved at hive i
papiret foroven

Lakseroulade med dildcreme
Trin 5: Når rouladen har været et
par timer i fryseren, kan du
skære den i 1 cm pæne,
tykke skiver med en skarp kniv

Prøv også

Røget laks Pasta med røget laks og karrycreme Sushi med røget laks og stegt kylling
Røget laks på
grillet polenta
Pasta med røget
laks og karrycreme
Sushi med røget laks
og stegt kylling