Italiensk foccacciabrød med krydderier

Krydret sommerbrød

Tid: 30 minutter. Hævetid på køl: Op til 12 timer, fx natten over.
Bagetid: 20 minutter. Antal personer: 6
Et rigtig godt brød hører sig til på et buffetbord. Dette foccaciabrød skal koldhæve i op til 12 timer, så gå gerne i gang med dejen en eller to dage, før brødet skal serveres.

• 25 g gær
• 6 dl koldt vand
• 2 spsk flydende honning
• 1 spsk groft salt
• 250 g durummel
• 250 g fint durummel
• 250 g hvedemel
Topping:
• 3 spsk olivenolie
• 1 spsk groft salt
• 1 spsk tørret oregano
• 1 spsk sesamfrø
• 1 spsk nigellafrø

Sådan gør du:
1. Smuldr gæret i en røreskål, tilsæt koldt vand, og rør, til gæren opløses. Tilsæt honning og salt.
2. Rør de to slags durummel i, brug gerne en elpisker med dejkroge. Rør 6-8 minutter. Tilsæt herefter hvedemel, og rør igen i 5-6 minutter. Dejen skal have en klistret, tyggegummiagtig konsistens.
3. Strø lidt mel over dejen, og dæk den til med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et køligt sted natten over, gerne op til 12 timer.
4. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bradepande med bagepapir, og hæld dejen ud i bradepanden. Prik huller i den med en spisepind eller enden af en træske.
5. Topping: Dryp brødet med olivenolie. Krydr med salt, oregano, sesamfrø og nigellafrø. Bag brødet i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter. Lad det køle af på en bagerist.

Tips: Hvis du luner brødet i ovnen lige før servering, vil det smage som friskbagt.

Prøv også:


Pocherede æg
på salatrede

Bagefolie fra Lékué


Madbrød
med sorte vilde ris
og soltørrede tomater