Nu kan du få Arla Kærgården® til stegning og bagning - et nyt smagsfuldt og praktisk flydende produkt af smør- og rapsolie specielt velegnet til madlavning. Kombinationen af smør- og rapsolie giver også en god fordeling af vegetabilske og animalske fedtstoffer.

Arla Kærgården® Steg & Bag giver dig det bedste fra to verdener: Den gode smag af Arla Kærgården® og rapsoliens høje brændpunkt, der giver optimale stegeegenskaber. Leveres i en praktisk 450 ml flaske med et enkelt klik-låg, som gør det let at dosere og nemt at anvende.

Ideen om at blande smør og rapsolie er ikke ny. Mange danske kokke har benyttet sig af en tilsvarende blanding, hvilket bl.a. har været hemmeligheden bag velstegte bøffer og fisk.

Et udvildigt smagspanel fra Teknologisk Institut har testet Arla Kærgården® Steg & Bags bidrag til smagen og duften i udvalgte fødevarer og sammenlignet det med henholdsvis ren rapsolie og flydende margarine.

Panelets hovedkonklusioner er:

- Sammenlignet med ren rapsolie, der giver en meget neutral smag og lugt, bidrager Arla Kærgården® Steg & Bag med smag, lugt og bruning af smør. Grønsager stegt i olie er nærmest som kogte ved relativ kort tids stegning, og der er ikke en bruning eller anden smagsudvikling som ved grønsager stegt i Arla Kærgården® Steg & Bag. 

- Sammenlignet med flydende margarine bidrager Arla Kærgården® Steg & Bag med en helt klar lugt og smag af smør. Især når der ikke skal steges ret længe som ved stegning af grønsager, træder de forskellige smagsbidrag fra de to fedtstoffer meget tydeligt frem. Hvor der er stegt i Arla Kærgården® Steg & Bag, er der tale om en harmonisk smag, der er i god balance med fødevarerne.

Arla Kærgården® Steg & Bag kom på markedet den 21. september 2009.

Læs mere om Arla Kærgården® Steg & Bag her.


Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk