Tid: 15 minutter. Antal personer: 6
En frisk grøn salat er smuk på bordet og god i maven. En stærk/sød vinaigrette gør den til en lækkerbisken.

• 1 romainesalat
• 1 raddichosalat
• 1 almindeligt dansk hovedsalat
Sennep-honning-vinaigrette:
• 1 skalotteløg
• 1 spsk grov sennep
• 1 spsk flydende honning
• 3 spsk rød balsamicoeddike
• 10 spsk god olivenolie
• salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:
1. Skyl de 3 slags salater, og slyng bladene tørre. Bræk salaten i mindre stykker, og bland det hele i en stor skål.
2. Sennep-honning-vinaigrette: Pil og hak skalotteløget meget fint. Rør sennep med honning og rød balsamico. Tilsæt olivenolien en skefuld ad gangen, mens vinaigretten røres sammen til en mayonnaiseagtig konsistens. Smag til med salt og peber.
3. Lige før servering dryppes dressingen over salaten.

Tips: Du kan også vælge at servere dressingen i en lille skål. Så kan gæsterne selv dryppe præcis den mængde dressing over, de ønsker.

Prøv også:

Røde ris med bønner, mynte og parmesan

Pasta med frisk tomat

Kyllingewok
med jordnødder
og ingefær

 

 

Røde ris med bønner,
mynte og parmesan


Pasta med friske
tomater

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk