Tid: 30 minutter.
Antal personer: 4

Koteletter:
• 4 svinekoteletter
• 1 spsk olivenolie
Søde æbler:
• 2 æbler (granny smith)
• 1 spsk rørsukker
Sursød kål:
• 500 hvidkål
• 1 løg
• 1 fed hvidløg
• 2 spsk olivenolie
• salt og friskkværnet peber
• 1 tsk kommen
• 1 spsk rørsukker
• 2 spsk hvid balsamicoeddike

Sådan gør du:
1.
Tænd ovnen på 180°.
2. Brun svinekoteletterne i olie på en pande, de skal have 2 minutter på hver side, så de får god farve. Læg dem i et lille ovnfad, og steg dem færdige i ovnen i 6-8 minutter. Kødet skal være gennemstegt.
3. Søde æbler: Skær æblerne i både. Steg dem møre på panden med sukker og 2 spsk vand i ca. 6-7 minutter.
4. Sursød kål: Snit hvidkålen i meget fine strimler. Pil og hak løg og hvidløg. Opvarm olivenolien i en (sautere)pande, og svits løg og hvidløg heri. Krydr med salt og kommen. Tilsæt den snittede hvidkål, og lad den koge under jævnlig omrøring i 12-15 minutter.
5. Hæld sukker og balsamicoeddike over hvidkålen, og krydr med peber. Lad kålen koge i yderligere 2 minutter, og server den sammen med koteletterne og de søde æbler.

Tips: Granny smith-æbler har en flot grøn farve og en god syrlighed, men du kan også vælge at bruge faste, røde æbler.




Prøv også:


Pasta med laks og rucolapesto

Frikadeller med rå rodfrugter

Pasta med frisk tomat

Skinkeschnitzler
med rød pesto



Krydrede frikadeller
og råkost med sesamfrø


Pasta med friske
tomater



Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk