Tid: 45 minutter.
Kogetid: 30 minutter.
Antal personer: 4
Suppen har en fyldig smag, der favner både sødt, salt, stærkt og rundt. Den er vegetarisk, men du får godt med protein fra linserne.

• 3 store løg
• 1 stor fennikel eller 2 små
• 3 store gulerødder
• 1 spsk olivenolie
• 3 fed hvidløg
• 1 tsk fennikelfrø
• 150 g grønne linser
• 1½ l grøntsagsbouillon
• salt
• saft af ½ appelsin
Tilbehør:
• 2 spsk sambal oelek (chilipasta)
• 1 spsk olivenolie
• 2 tsk vand
• 4 spsk kokosmel
• godt brød

Sådan gør du:
1. Pil og hak løgene. Halver fenniklen, skyl den mellem bladene, og skær den i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
2. Svits grøntsagerne i olien i en gryde, til de falder lidt sammen. Pil hvidløget, og hak det groft. Stød fennikelfrøene i en morter, eller hak dem med en kniv på et skærebræt. Bland begge dele med grøntsagerne i gryden.
3. Tilsæt linser og bouillon, og kog op. Skru ned for blusset, og lad suppen simre 30 minutter under låg.
4. Blend suppen, og smag til med salt og appelsinsaft. Bring igen suppen i kog, og smag evt. til med mere salt og appelsinsaft.
5. Tilbehør: Rør sambal oelek sammen med olie og vand i en lille skål. Rist kokosmelet på en tør pande, men uden at det tager farve.
6. Dryp suppen med chilisaucen, drys med ristet kokos, og server med godt brød til.

Tips: Prøv en anden gang at give suppen en helt anden smag med 1 spsk fintrevet frisk ingefær i stedet for fennikelfrø. Du kan sagtens undlade at blende suppen, eller du kan tage 2 dl af suppen fra, før du blender, og røre det i suppen bagefter.

Prøv også:

Tigerrejer med myntesauce

Pasta med frisk tomat

Tigerrejer med myntesauce


Hjemmelavede
glarmestersild
Hjemmelavede
glarmestersild



Pasta med friske
tomater

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk