Rispapirruller

Tid: 20 minutter. Antal personer: 4

Disse sprøde ruller er fine som forret eller som let frokostret. Rispapir fås i velassorterede supermarkeder, hos asiatiske grønthandlere eller på shop-asia.dk.

• 1 spsk vegetabilsk olie til stegning
• 2 bøffer af oksefilet (ca. 200 g i alt)
• salt og friskkværnet peber
• 1 mango
• ½ agurk
• ½ icebergsalat
• 8 store, runde stykker rispapir
• 100 g bønnespirer
• 4 tsk chilisauce

Tilbehør:
• chilisauce, hoisinsauce eller sojasauce
1. Opvarm en pande med olie, og steg bøfferne ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og skær kødet i strimler.
2. Skræl mangoen, skær stenen fri, og skær mangokødet i strimler. Skær agurken i tynde stave. Pluk icebergsalaten i store blade.
3. Læg 2 stykker rispapir ad gangen i en skål med koldt vand. Tag dem op efter 1 minut, når de er blevet lidt bløde, og læg dem på et rent køkkenbord. Gentag med resten af rispapirstykkerne.
4. Rul hvert stykke rispapir forsigtigt sammen med icebergsalat, oksekød, bønnespirer, mango, agurk og ½ tsk chilisauce.
5. Skær hver rispapirrulle ud i 3-4 stykker. Server med chili-, hoisin- eller sojasauce.
Tips: Oksekødet kan erstattes med fx stegt kyllingefilet eller tigerrejer.
Rispapirruller




Prøv også:

Kålruller
med oksekød
feta og
oliven

Knivsæt
kokkekniv og
altmuligkniv
SHUN

 Braiseret
Okseborv

 

 

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk