Paneret kyllingefilet


Tid: 35 minutter. Antal personer: 4
Alle børn elsker kylling – og især hvis den som her er både sprød og lækker! Det er okay, hvis børnene kun vil spise kylling og råkost, men de voksnes smagsløg skal udfordres med en lækker sauce tatare som ekstra tilbehør.

Panerede kyllingefileter:
• 2 skiver hvedebrød (ca. 75 g)
• 2 spsk sesamfrø
• salt og friskkværnet peber
• 1 æg
• 12 stk. kyllingeinderfi let
• rapskimolie til stegning

Råkost:
• 4 gulerødder
• 2 æbler
• 1 bundt frisk koriander
• 4 spsk olie (gerne basilikumolie)
• saft fra 1 limefrugt
• salt og friskkværnet peber

1. Panerede kyllingefi leter: Rist brødet, og blend det derefter til rasp. Bland raspen med sesamfrø, salt og peber.

2.
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Hæld raspen i en anden dyb tallerken.

3.
Dup kyllingefi leterne tørre med et stykke køkkenrulle. Dyp dem i æg, og vend dem derefter i rasp.

4.
Opvarm en pande med rigeligt olie, og steg kyllingefi leterne i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir.

5.
Råkost: Skræl gulerødderne, og riv dem fi nt. Riv æblerne groft. Hak koriander, og bland de revne gulerødder og æbler i en skål.

6.
Hæld olie og limesaft over råkosten, og smag til med salt og peber.

Ekstra pift til de voksne:

Sauce tatare
Tid:
10 minutter. Antal personer: 4

En nem sauce tatare giver måltidet flere spændende smagsnuancer
.
• 2 spsk cornichoner
• 1 dl mayonnaise
• 1 dl cremefraiche 18 %
• 1 spsk grov sennep
• 2 spsk kapers
• 1-2 spsk friskhakket dild
• 1-2 spsk friskhakket koriander
• 1-2 spsk friskhakket estragon

1. Hak cornichonerne fi nt.

2. Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep sammen til en jævn creme. Vend kapers, cornichoner og de 3 slags hakkede krydderurter i, og server som ekstra tilbehør til de panerede kyllingefi leter med råkost.


Prøv også:

Stegt kylling
og aspargessalat
med ærter
og feta
Knivsæt - kokkekniv
og altmuligkniv
SHUN

 Stegt honningkylling
 med ris og
ananas-agurke-salsa

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk