Tid: 30 minutter. Kogetid: I alt 40 minutter. Antal personer: 2

Denne indisk inspirerede gryderet dufter og smager skønt af eksotiske krydderier.

• 2 løg
• 2 fed hvidløg
• 25 g frisk ingefær
• 1 spsk smør
• 1 spsk olie til stegning
• 6 kyllingeunderlår
• 1 spsk garam masala
• ½-1 tsk cayennepeber
• 1 dl røde linser
• 3 dl hønsebouillon
• 2 dl græsk yoghurt 10 %
• salt

Tilbehør:
• 50 g mandler
• frisk koriander
• naanbrød
• mangochutney

1. Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefærstykket, og hak det meget fint.

2. Opvarm en gryde med smør og olie, og brun kyllingelårene på alle sider. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, garam masala og cayennepeber, og steg videre i 1-2 minutter.

3. Skyl de røde linser i en si, og hæld dem i gryden sammen med hønsebouillon. Lad retten småkoge under låg i 25 minutter.

4. Rør græsk yoghurt i gryden, og lad retten småkoge i yderligere 15 minutter uden låg, til kødet er helt mørt, og saucen er tyk.

5. Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande et par minutter, og hak dem groft.

6. Smag retten til med salt, og server med ristede mandler, friskhakket koriander, lunede naanbrød og mangochutney.

Tips: Garam masala er et indisk blandingskrydderi, som kan købes i små glas i de fleste supermarkeder.


Prøv også:

Stegt kylling
og asparges
med ærter og feta

 

   

Lækkert
 Knivsæt

Kalkun i baconsvøb
med salvie
og rodfrugtsalat


 

   

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk