Tid: 35 minutter. Antal personer: 4
Kalkun er billigt og fedtfattigt kød, der får et ekstra pift, når det bliver stegt sammen med lidt røget bacon og friske salvieblade. Sammen med en grov rodfrugtsalat er det et både sundt og lækkert måltid.

• 500 g kalkunbryst
• 8 skiver Tulip-bacon
• 8 små kviste salvie
• kødsnor
• 2 spsk olivenolie
Rodfrugtsalat:
• 500 g blandede rodfrugter, fx pastinak,
knoldselleri, persillerod
• 2 dl krydderurter, fx persille, dild, estragon
• 1 citron
• 2 spsk olivenolie
• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
• ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)

Sådan gør du:
1. Kog risen efter anvisningen på pakken.
2. Skær kalkunbrystet i 4 skiver. Læg en kvist salvie på begge sider af hver kødskive, og vikl 2 skiver bacon omkring. Bind et stykke kødsnor omkring.
3. Rodfrugtsalat: Skræl rodfrugterne. Høvl dem i lange, papirtynde strimler med en skrællekniv.
4. Skyl krydderurterne, og pluk dem groft. Bland dem med rodfrugterne i en skål.
5. Pres saften af citronen, pisk den sammen med 2 spsk olivenolie, og hæld det over rodfrugtsalaten. Vend grundigt rundt i salaten, og smag til med salt og peber.
6. Steg kalkunkødet på en pande i 1-2 spsk olivenolie i ca. 2 minutter på hver side. Kødet skal gennemsteges. Server med rodfrugtsalat og de kogte ris.

Prøv også:

Kyllingewok
med jordnødder
og ingefær

 

 

Thaifiskefrikadeller
med wokgrøntsager

Appelsinmarineret
kyllingebryst
med kartoffel-ærte-puré


 

 

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk