Tid: 45 minutter. Ovntid: 20 minutter. Antal personer: 6

800 g filet uden skind af • sej, torsk, kuller, kulmule eller anden torskefisk
• lidt smør eller olie til ovnfadet

Løgkompot:
• 500 g rødløg
• 2 spsk smør eller olivenolie til stegning
• 2 dl hvidvin
• 3 spsk store kapers
• salt og friskkværnet peber

Kartoffel-jordskok-låg:
• 1 kg kartofl er
• 500 g jordskokker
• 1 bundt persille
• 2 fed hvidløg
• 1-2 dl mælk
• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
• godt brød
• en stor skål grøn salat

1. Kartoffel-jordskok-låg: Skræl kartofl er og jordskokker, skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra. Pisk kartofl er og jordskokker til mos med et stort piskeris (du kan også bruge en kartoffelmoser). Skyl persillen, og hak den fi nt. Rør persille og presset hvidløg i mosen, og tilsæt mælk, til mosen har en luftig, men stadig fast konsistens. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200°.

2.
Løgkompot: Pil rødløgene, hak dem groft, og svits dem i smør eller olie, til de bliver klare og let gennemsigtige. Hæld hvidvin over, og lad rødløgene dampe, til de er helt møre og faldet sammen. Tilsæt evt. løbende lidt vand, så de ikke koger tørre. Tilsæt kapers, og smag til med salt og peber.

3
. Skær benene ud af fi sken – de ligger lige midt i fi leten. Mærk først efter med fingrene, hvor de ligger, og skær derpå forsigtigt på begge sider af benene, så de kan fjernes i et langt stykke.

4.
Smør et stort ildfast fad med lidt smør eller olie. Læg fi sken på bunden af fadet i et nogenlunde jævnt lag. Læg evt. tynde ender lidt ind over hinanden, så de ikke bliver tørre under ovnbagningen. Krydr fisken med lidt salt. Fordel løgkompotten oven på fi sken i et dækkende lag.

5.
Fordel kartoffel-jordskok-mosen oven på løgkompotten. Bag fiskegratinen i ovnen i ca. 20 minutter. Hvis toppen stadig ikke er gyldenbrun, kan du tænde for grillen, til mosen har fået lidt farve. Server fiskegratinen

Prøv også:

Ovnbagt hellefisk

Hjemmelavede
Tarteletter

Blå skål
Med Prikker

Thaifiskefrikaller
med grønne
ris
   

 

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk