Tid: 40 minutter. Antal personer: 4

1.
Thaifiskefrikadeller: Hak fiskekødet groft. Blend det til fars i en foodprocessor. Blend ikke længere tid end højst nødvendigt! Tilsæt æg og mælk, og blend lidt mere. Hæld farsen over i en skål, og rør krabbekødet i.

2.
Pil rødløg og hvidløg, og hak det fint. Fjern de yderste blade fra citrongræsset, og hak stilkene fint. Rør rødløg, hvidløg, citrongræs, sambal oelek og fiskesauce i farsen.

3.
Form fiskefrikadeller med en ske, og steg dem i rigeligt olie på en pande i 4-5 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

4.
Grønne ris: Kog ris efter pakkens anvisning. Skær peberfrugt i strimler. Halver agurken, fjern kernerne, og skær den i skiver. Pil rødløget, og snit det fint. Bland ris, peberfrugt, agurk, rødløg og plukket koriander.

5.
Server fiskefrikadellerne med den grønne ris og limefrugt skåret i både.

Tips: Det er vigtigt, at fiskekødet kun blendes kortvarigt, til det er lige netop findelt. Ellers mister farsen evnen til at binde væsken, og fiskefrikadellerne bliver tørre.

Ugens indkøb: Sambal oelek er en stærk rød chilipasta, som kan købes på glas i de fleste større supermarkeder.

Thaifiskefrikadeller:
• 300 g torsk
• 200 g laks
• 1 æg
• 1½ dl mælk
• 1 dåse krabbekød
(120 g i drænet vægt)
• 1 rødløg
• 1 fed hvidløg
• 2 stilke citrongræs
• 1 tsk sambal oelek
• 1 spsk fiskesauce
• rapsolie til stegning

Grønne ris:
• 500 g ris, fx jasminris
• 1 snackpeberfrugt
• ½ agurk
• 1 rødløg
• 1 bundt frisk koriander

Til servering:
• 1 limefrugt

Prøv også:

Hjemmelavede
Tarteletter

Blå skål
Med Prikker


Laks og hummehaler
med ovnbagte
rødbeder og
peberroscreme

  
 

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk