Tid: 20 minutter. Antal personer: 4
Asparges er en delikatesse, der efterhånden fås i alle supermarkeder. De er nemme at tilberede og skal kun koges få minutter. Server dem med æg, radiser og parmesan, og forretten er hjemme.

• 500 g grønne asparges
• 2 spsk olivenolie
• salt og friskkværnet peber
Pocherede æg:
• 4 æg
• 2 l vand
• 1 dl lagereddike
Til servering:
• 60 g radiser
• 2 skiver hvidt brød
• 50 g parmesan
• 2 spsk kapers
• 1 lille bakke karse

Sådan gør du:
1. Knæk den nederste, lidt træede ende af aspargeserne. Læg aspargeserne i en gryde med kogende vand i 1-2 minutter. Tag dem op af vandet, når de er sprødmøre og stadig har en frisk, grøn farve. Vend dem med olivenolie, salt og peber, og hold dem varme.
2. Pocherede æg: Slå æggene ud i hver sin kop. Bring vand og eddike i kog i en gryde. Lad forsigtigt æggene glide ned i vandet 1 ad gangen, og lad vandet koge op igen. Skru herefter straks ned for varmen, så vandet holdes lige under kogepunktet. Lad æggene simre i 3-4 minutter. (Se også flere detaljer under menupunktet "Frokost" i opskriften "Pocherede æg på salatrede")
3. Til servering: Rens radiserne, og snit dem meget fint. Rist de to stykker brød på brødristeren, og smuldr derefter brødet i små stykker. Skær parmesanosten i strimler.
4. Anret aspargeserne på 4 tallerkener sammen med et pocheret æg. Drys anretningerne med radiser, parmesan, brødkrumme, kapers og klippet karse.

Tips: Stil gerne en god jomfruolivenolie og lidt friskhøvlet parmesanost frem på bordet, så man selv kan forsyne sig.

Prøv også:

Portobellosvampe
med fyld af
jasminris og feta

 

 
 

Bakke til karse

Pocherede æg
på salatrede


 

 
 

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk