Med kun fem ingredienser kan du lave en dejlig cremet suppe med masser af næring.

Kartoffelsuppen kan både bruges til forret og hovedret. Hvis du serverer den som hovedret, kan du lave et lækkert hjemmebagt brød og servere det til tilbehør. 

Prøv fx et spinatbrød med chili og parmesan. 

Tid: 20 minutter. Kogetid: 20-30 minutter. Antal personer: 4

• 800 g skrællekartofler
• 1 bundt porrer
• 2 spsk smør
• 3 kviste frisk timian
• 1 laurbærblad

Til servering:
• 1 pose rodfrugtchips

Prøv også: Ærtesuppe og ristet rugbrød med havsalt

1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Flæk porrerne på langs, skyl dem grundigt, og skær dem i små stykker. Svits kartofl er og porrer i smør i en stor gryde, til porrerne falder lidt sammen, og det begynder at dufte.

2. Tilsæt 1½ l vand, timiankviste og laurbærblad, og lad suppen koge med låget ikke helt lagt på i 20-30 minutter, til kartofl er og porrer er helt møre.

3. Tag timian og laurbærblad op af suppen, og blend den (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er helt glat og ensartet.

4. Smag suppen til med salt og peber, og server i skåle med et drys rodfrugtchips og godt brød som tilbehør.

Tip: I stedet for vand kan du koge kartofler og porrer i 1½ l god grøntsagsbouillon.


Prøv også:

Ærtesuppe
med salat

Parmesanhøvl
 m. box

Selleri-suppe med
ovnbagt torsk

 

 

 

 

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk