Tid: 20 minutter. Kogetid: 20-30 minutter. Antal personer: 4

Med kun fem ingredienser kan du lave en dejlig cremet suppe med masser af næring.

• 800 g skrællekartofler
• 1 bundt porrer
• 2 spsk smør
• 3 kviste frisk timian
• 1 laurbærblad

Til servering:
• 1 pose rodfrugtchips

1. Skræl kartofl erne, og skær dem i små tern. Flæk porrerne på langs, skyl dem grundigt, og skær dem i små stykker. Svits kartofl er og porrer i smør i en stor gryde, til porrerne falder lidt sammen, og det begynder at dufte.

2. Tilsæt 1½ l vand, timiankviste og laurbærblad, og lad suppen koge med låget ikke helt lagt på i 20-30 minutter, til kartofl er og porrer er helt møre.

3. Tag timian og laurbærblad op af suppen, og blend den (gerne med en stavblender direkte i gryden), til den er helt glat og ensartet.

4. Smag suppen til med salt og peber, og server i skåle med et drys rodfrugtchips og godt brød som tilbehør.

Tips: I stedet for vand kan du koge kartofler og porrer i 1½ l god grøntsagsbouillon.


Prøv også:

Ærtesuppe
med salat

Parmesanhøvl
 m. box

Selleri-suppe med
ovnbagt torsk

 

 

Kommentar

Aller Media A/S © 2009 - www.aller.dk